Hammaslääkäripelko

KUN HAMMASLÄÄKÄRILLÄ KÄYNTI PELOTTAA

Monet meistä kokevat hammaslääkärissä käynnin epämiellyttävänä. Jos hammaslääkärillä käyminen pelottaa, ei ole syytä hävetä: sekä aikuisista että lapsista noin puolet pelkää hammashoitoa jonkin verran. Noin 5 – 20 prosentilla pelko vaikeuttaa tai estää kokonaan hammashoidon toteuttamisen. Puolella pelkäävistä potilaista hammaslääkäripelko on alkanut jo lapsena.

OMAA TERVEYTTÄ EI KANNATA LYÖDÄ LAIMIN – PELON VOI VOITTAA

Suu on ihmiselle hyvin yksityinen ja monella tavoin tärkeä alue. Suun kauneus on paljon merkittävämpi tekijä kuin tulemme edes ajatelleeksi, sillä kuuntelija katsoo useimmiten puhujan suuhun. Hoitamattomat hampaat hävettävät, eikä nauraa uskalla muulloin kuin yksin ollessa. Monet vetoavat rahapulaan laiminlyödessään suunsa terveydenhoidon. Se on kuitenkin säästöä väärässä paikassa. Märkivien ja särkevien hammasrivien parantaminen tulee paljon kalliimmaksi kuin säännöllinen hammashoito.

RAUHALLINEN JA MIELLYTTÄVÄ HOITOTILANNE AUTTAA

Tavoitteenamme on aina hoitaa potilaan suu terveeksi sekä poistaa hänen hammaslääkäripelkonsa. Hoitotilanteesta teemme mahdollisimman rauhallisen ja miellyttävän ja autamme potilasta pääsemään pelostaan. Osaava hoitohenkilökuntamme, uusimmat laitteet ja välineet, sekä potilaalle hoidon etenemisen ja toimenpiteiden selostaminen ovat tässä tärkeässä roolissa. Vastaanotolle voi tulla aluksi vain juttelemaan, juomaan vaikkapa kupposen tuoretta kahvia tai teetä ja miettimään sopivinta hoitoa.

TARVITTAESSA ESILÄÄKITYS TAI NUKUTUS

Nykyaikana pystymme myös todella poistamaan kivun ja ahdistuksen käyttäen moderneja ja luotettavia menetelmiä. Käytämme hoidoissa apuna muun muassa rauhoittavaa esilääkitystä tablettina tai suonensisäisesti, tarvittaessa jopa nukutusta. Yhteistyössä nukutushammashoidossa toimii Aiderix Oy.