Riikka Couture - Uskalla unelmoida hymystä

By in

Voi joskus viedä aikaa, että uskaltaa ryhtyä tavoittelemaan unelmiaan. Se vaatii paljon rohkeutta ja uskallusta. Olen muotisuunnittelija Riikkä Ikäheimo ja tämä on mun Invisalign- tarina. Olen haaveilija ja haaveideni toteuttaja. Olen aloittanut brändini nollasta ilman, että osasin edes ommella. Harjaannutin taitojani ja muutin 2012 Pariisiin etsimään itseäni suunnittelijana. Siellä ymmärsin, ettei itseään voi löytää, itsensä pitää luoda. Muutin takaisin Suomeen ja neljässä vuodessa olen luonut tunnetun iltapukubrändin ja luomuksiani on nähty niin linnan juhlissa kuin Cannesin punaisilla matoilla. Unelmointi on vienyt minut tapaamaan Britney Spearsia ja tekemään hänelle puvun. Mottoni onkin “Jos jostain haaveilet sinun tulisi tehdä se.” Kyseinen motto sai myös minut astumaan Ebeling hammaslääkäreiden vastaanotolle ja aloittamaan kenties yhden itselleni tärkeimmistä yhteistöistä koskaan.

Riikka Ikäheimo

Olen haaveillut suorista hampaista siitä asti kun olin 14-vuotias. En kuitenkaan ujouteni takia teininä halunnut kiskorautoja ja olen myös kärsinyt hammaslääkäripelosta. Siten päätinkin hyväksyä hieman vinon hymyni. Tämä “hyväksyminen” on tässä vuosien saatossa tarkoittanut kuvissa tietyissa kuvakulmissa hymyilemistä, pientä varautuneisuutta ja päivittäistä pohdintaa hampaiden ulkonäöstä. Viime keväänä tajusinkin, etten ollut hyväksynyt hymyäni ja mietintä suorista hampaista kävi mielessä enemmän kuin usein. Olin miettinyt ja pohtinut hoidon aloittamista monesti, mutta päädyttyäni keskustelemaan Ebeling hammaslääkäreiden kanssa tiesin heti, että haluan heidän tekevän oikomishoidon minulle. Olin ennen hoidon aloittamista käynyt hoitoarviossa ja jännitys oli vaihtunut isoon innostukseen ja ajatus suorista hampaista tuntui uskomattomalta. Olin saanut hoitosuunnitelman kotiin ja kävimme kaiken tarkkaan hammaslääkärini Erkki Ebelingin kanssa läpi. Oli mahtavaa nähdä tietokoneohjelman avulla millaiset hampaani olisivat, ja miten ne hoitojaksolla muuttuisivat. Sain kysyä kaikesta ja minulle selitettiin hoidon eteneminen todella tarkasti.

Invisalign mallinnus

Muottien eli kalvojen saapumista piti odottaa muutama viikkon ja sitten hoito aloitettiin. Ja pakko sanoa, että hoidon ensimmäiset viikot yllättivät minut täysin. Olin varautunut isoihin kipuihin ja epämukavaan oloon. Varannut jääkaapin täyteen keittoja ja kaappiin Buranaa. Minulle Erkki vakuutteli, etten varmaan edes tunne kalvoja ja niinhän siinä kävi. Kipuja ei koskaan tullut. Niitä ei ole ollut edelleenkään. Kalvot ennemminkin tuntuivat siltä, että ruokaa olisi jäänyt hampaiden väliin – ei sen kummempaa. Kalvojen käyttö oli myös yllättävän helppoa, eikä kukaan edes huomannut, että mulla oli niitä. Mutta kaikille siitä silti mainitsin moneen otteeseen, sillä olin niin innoissani. Nyt hoitoa on takana kohta kuukausi ja Invisalignista on tullut osa arkipäivääni. Veikkaan, että 8kk menee nopeasti, enkä malta odottaa tulosten näkymistä. Huomenna saan lisää kalvoja ja kirjoittelen teille tänne hoidon etenemisestä pian lisää!

Invisalign-kalvot

toinen KUUKAUSI – Invisalign Juhlissa

Toista kuukautta hoidossa jo mennään ja hampaissa on alkanut näkymään huomattavaa suoristumista. Tämä taas on lisännyt omaa intoani ja niitä onkin tullut pidettyä suussa ihan koko ajan. Ajattelin tässä tekstissä kertoa millaista muottien kanssa on olla juhlissa, tapahtumissa ja tärkeissä tilaisuuksissa. Kuinka niillä pärjää ja mitä kannattaa ottaa huomioon.

Elokuussa hampaisiini lisättiin tarkastuskäynnillä pienet kiinnikkeet (palleron näköiset valkoiset möykyt) tuomaan lisäpainetta hampaisiin, jotta ne oikenisivat nopeammin. Niitä ei tunne, mutta pelkäsin hieman josko ne näkyisivät kovasti muille. Tämä pieni lisäys tuli juuri ennen brändini T-paidan julkistamistilaisuutta ja hieman mietiskelin, kuinka ne medialle ja vieraille tulevat näkymään – NOH, voin kertoa ettei kukaan huomannut mitään!


Riikka Couture Lanseeraus Helsinki
Riikan lanseeraama T-paita

Kuvia otettiin paljon ja pidin puheen, sekä olin ihmisten kanssa paljon puhumassa koko illan. Pidin Invisalign-kalvoja suussa siihen asti, kunnes ensimmäiset vieraat saapuivat juhliin ja tämän jälkeen kävin napsauttamassa ne nopeasti pois. Juuri saamiani kiinnikkeitä ei huomannut kukaan, eikä ne näkyneet kuvissakaan. Kuitenkin ulkonäöllisiä seikkoja enemmän minua huolestutti viivystyttäisikö kalvojen pois ottaminen hoitoani, mutta lääkärini Erkki Ebelingin kanssa keskusteltuani, ymmärsin ettei satunnainen kalvojen pois ottaminen vaikuta hoitooni. Aikataulussa ollaan siis edelleen ja suoristuminen jatkuu!

Syy miksi halusin alunperin aloittaa Invisalign-hoidon, oli tämän helppous. Kalvot on helppo ottaa hetkeksi pois tilanteen vaatiessa ja laittaa takaisin heti kun vain itselle sopii. Et ole sidottu muutamaan elämääsi hoidon aikana, vaan hoito on helppo muuttaa omaan elämään sopivaksi! Haluaisin kuitenkin vielä muistuttaa, että kalvoja ei kannata ottaa pois tapahtumien täyttäessä kalenteria. Itsellä suurimman osan tapahtumista menen kalvot suussa ja niitä ei huomaa kukaan. Poikkeustapauksia tulee ja silloin kalvot menevätkin hetkeksi laukkuun.

Riikka Couture Lahjakortti Ebeling
Arvonnnassa voitettu lahjakortti Ebeling hammaslääkäreille oli iloinen yllätys juhlissa vieraillenni!

Tässä vielä vinkkejä, joita kannattaa muistaa juhlissa tai tapahtumissa kalvojen kanssa:

  •  Pidä kalvoja niin pitkään kuin mahdollista ja laita ne takaisin heti kun hetki niin sallii
  • Pieni matkahammasharja ja tahna on kätevä pitää kalvojen mukana
  •  Satunnainen kalvojen poisjääminen ei haittaa. Pahimmassa tapauksessa hoitosi hidastuu hieman
  •  Muista hymyillä ja iloita! Kukaan muu kuin sinä ei huomaa niitä. Ainoa mikä huomataan on kaunis hymy!

Riikka Couture logo

Pian alkaa kolmas kuukausi. Palaan silloin uusien hetkien kera.
Aloita oma invisaliGN-matkasi, kohti itsevarmaa ja upeaa hymyä maksuttomasta hoitoarviosta!

Täydellisen ja suoran hymyn matka alkaa täältä, eli maksuttomasta hoitoarviosta!

Maksuton hoitoarvio Ebeling Hammaslaakarit