Bring Back a Smile - Lean tarina

By in

Ebeling Hammaslääkärit ja Apuna Ry tekivät yhdessä hyväntekeväisyyttä taannoin nimellä ”Bring back a smile”. Apuna Ry kontaktoi ihmisiä, jotka tunnustivat tarpeen hammashoitoon ja Ebelingillä tartuttiin toimeen. Henkilöt olivat vähävaraisia ihmisiä, jotka eivät hävenneet pyytää apua arjen haasteisiin ja tästä rohkeudesta haluammekin heitä kiittää!

Yksi näistä Apuna Ry kontaktoimista henkilöistä on Lea. Lea kuuli ystävältänsä Apuna Ry:stä ja laittoi hakemuksen menemään, jossa ilmaisi avuntarpeensa. Hakemuksen tekemisen jälkeen Lea unohti edes tehneensä koko hakemuksen kun puhelin soi. Apuna Ry kertoi Lealle hammaslääkärin vastaanotosta, joka tahtoi antaa oman ammattitaitonsa käyttöön niille, jotka sitä tarvitsevat.  Vastaanotolle astelee rempseä ja iloinen Lea. Lea kertoo jälkikäteen kuinka häntä jännitti etukäteen suuresti hammaslääkärille meno oman purukalustonsa takia. Sisään astuessaan kuitenkin pelot hälvenivät henkilökunnan ottaessa hänet vastaan hymyillen ja Lea kertoi olon rentoutuneen heti. Hammaslääkärimme Petteri Jyrkönen, joka on pidetty potilaiden keskuudessa huumorintajunsa ja lämpimän luonteensa ansiosta hoiti Lean hampaat kuntoon. Lea kertoo nauraen, että älä pelästy kun avaan suuni. Petterin kanssa luotu hoitosuhde on lämmittänyt Lean sydäntä ja karistanut pahimpia pelkoja, sillä yhteisiltä nauruilta hoitohuoneessa ei ole vältytty.

Ensimmäiset kerrat Lealta otettiin suusta alginaatilla malleja purennasta ja hampaista. Yhteistyössä Lumi Dental kanssa tehdyt tekohampaat päätyivät Lean käyttöön viime viikolla. Ennen kuin Lea sai itselleen tekohampaat, oli kuitenkin hoidon jännittävin osa edessä; 9 hampaan poistaminen yhteensä. Poisto sujui kuitenkin vastoin odotuksia kivuttomasti ja helposti. Petteri poisti hampaat Lealta yhdellä hoitokerralla, jonka päätteeksi Lea ei voinut uskoa kuinka vaivattomasti kaikki saatiin poistettua. Nyt Lean tulisi pitää 36 tuntia tekohampaita suussa, jotta istuvuus taattaisi uusille hampaille.
Kun Lea poistui ensimmäisen kerran vastaanotolta, yhteistyökumppanit olivat lahjoittaneet sisältöä lahjapussiin, joka oli koottu kaikille kotiin viemiseksi. Sisältönä oli hammashoidon tuotteita ja peliliput Jokereiden peliin. Lea ei voinut uskoa todeksi, kuinka anteliaita ihmiset ovat ja tahtoi välittää terveiset ja kiitokset vielä.

Nyt uusien hampaiden omistajana, Lea voi nauraa omaa valloittavaa nauruaan häpeilemättä sitä ollenkaan ja syödä ruokia, jotka ovat aiemmin tuottaneet ongelmia. Myös itsekin hyväntekeväisyyttä tekevä Lea on muistutus siitä, kuinka antaessa muille ennen pitkään hyvät teot palkitaan – tässä tapauksessa uusilla hampailla.

”Petteri on ihan mieletön tyyppi, tajuttoman mieletön. Koita siinä samalla nauraa kun suu on täynnä muottien alginaattia. Kaikki on ollu loistavia” 

– Lea

Ennen jälkeen tekohampaat


Hampaat ennen jälknee