Perushammashoitopalveluthammas_monivari_leikattu

Perushammashoito sisältää hampaiden tarkistuksen ja puhdistuksen, mahdollisten reikien paikkauksen, tulehdusten hoidon ja tarvittaessa fluorauksen.

Perushammashoitoon kuuluvat myös hammaskiven ja plakin poisto sekä reikiintymistä ennaltaehkäisevät toimenpiteet. Lisäksi opastus hampaiden omatoimiseen kotihoitoon on osa perushammashoitoa.

On tärkeää, että kaikki suussa olevat oireettomatkin tulehdukset hoidetaan. Esimerkiksi juuritulehdukset voivat aiheuttaa vakavan vaaran yleisterveydelle. Ne ovat kuitenkin usein havaittavissa vain röntgenkuvasta, joten röntgenkuvien ottaminen on kunnollisen hammastarkastuksen ehdoton edellytys. Käytössämme on myös moderni 3D-röntgenlaite, joka mahdollistaa huomattavasti normaalia tarkemmat diagnoosit.

Suun ja hampaiden perusterveyden tärkeys korostuu silloin, kun edessä on esim. keinonivel- tai verisuoniproteesileikkaus tai sädehoito. Tällöin elimistöstä on saatava pois kaikki tulehdukset. Mikäli suun perusterveys ei ole kunnossa, voi tulehdusten taltuttaminen pahimmassa tapauksessa vaatia jopa hampaiden poistamista. Tästäkin syystä ennaltaehkäisevä jatkuva hoito on erittäin tärkeää.

Tavoitteenamme on saattaa hammas- ja itsehoidon yhdistelmällä asiakkaidemme hampaat niin hyvään kuntoon, ettei säännöllisissä vuositarkastuksissa tarvittaisi korjaavia toimenpiteitä.