Esteettinen oikomishoito

Suorat valkoiset hampaat järkevässä ajassa ilman poraamista tai puudutuspiikkejä? Uudet, modernit oikomismenetelmämme mahdollistavat nopeamman, mukavamman ja huomaamattomamman oikomisen kuin koskaan aikaisemmin!

Esteettinen hammashoito on kehittymässä jatkuvasti enemmän kohti ns. minimal invasive -ideologiaa, jossa omaan hammaskudokseen pyritään kajoamaan poralla mahdollisimman vähän. Etuhampaissa on usein asentovirheitä, jotka potilas haluaa hoitaa laminaateilla tai kruunuilla eli kuorikoilla. Usein tämä on mahdollista mutta hampaita joudutaan suoran hammasrivin saavuttamiseksi hiomaan kohtuuttoman paljon. Jos hampaita hiotaan liikaa ja kuorikot joudutaan kiinnittämään hampaan pintakerroksen eli kiilteen sijasta sisempään kerrokseen hammasluuhun eli dentiiniin, heikkenee kiinnitys huomattavasti ja samalla riski kuorikoiden irtoamiseen tulevaisuudessa kasvaa. Liiallisen hiomisen riskinä on myös se, että sen seurauksena hammas voidaan joutua tulevaisuudessa juurihoitamaan.

Vaihtoehto kuorikohoidoille on ABB eli align, bleach and bond, jossa (etu)hampaat ensin oiotaan suoraksi järkevässä ajassa, hoidon jälkeen valkaistaan ja pienet hampaankärkien epäsymmetriat / kulumiset viimeistellään esteettisillä kerrostustekniikalla toteutettavilla yhdistelmämuoveilla. Hoito voidaan suorittaa käytännössä koskematta poralla omaan hammaskudokseen ja lopputulos on esteettisesti yhtä hyvä kuin kuorikoillakin.

Jos hampaissa on kuitenkin paljon vanhoja laajoja täytteitä tai värivirheitä joita valkaisulla ei saada peitettyä, kuorikkohoidot ovat hyvän esteettisen lopputuloksen kannalta perusteltuja. Näissäkin tapauksissa käytämme usein oikomishoitoa ennen kuorikoita korjaamaan hampaiden asentovirheet mahdollisimman pienen hiontatarpeen takia.

Oikomishoito alkaa varaamalla ilmainen konsultaatioaika (30 min.) hammaslääkäri Petteri Viljakaiselta. Otamme käynnillä koko leuan PTG kuvan veloituksetta (vain hammaslääkäriasemamme käytöön). Jos sinulta on otettu kuva viimeisen kahden vuoden aikana, ota se printtinä tai tiedostona mukaan.

Konsultaatio on myös mahdollista toteuttaa videolinkin välityksellä. Tällä hetkellä konsultaation voi toteuttaa Facetimen tai Skypen kautta. Videokonsultaatioajat varataan toimistostamme p: 010 323 3963. Sovittuna aikana hammaslääkärimme Petteri Viljakainen ottaa yhteyttä valitun sovelluksen kautta. Konsultaation avulla saadaan alustava arvio tilanteesta pitkänkin välimatkan päästä. Toivoisimme että ennen itse konsultaatioaikaa toimistoomme toimisto@ehammas.fi lähetettäisiin muutama itse otettu valokuva, jossa hampaat ovat selvästi näkyvillä sekä koko leuan PTG kuva jos sellainen on otettu viimeisen kahden vuoden aikana.

Jos päätät lähteä hoitoon, hampaistosi skannataan hoitossuunnitelman tekoa varten Cerec ortho -ohjelmalla digitaalisesti tietokoneelle (veloitamme tästä käynnistä 250€, joka on pois lopullisen hoidon kustannuksista). 3D mallinnamme oletetun lopputuloksen, joka näytetään erillisellä maksuttomalla 15 min käynnillä (3D mallinnus voidaan lähettää myös sähköpostilla, ja käydä läpi puhelimitse) . Näet siis miltä oletettu lopputulos näyttää, ennen kuin aloitamme hoidon. Tässä vaiheessa hoitosuunnitelmaa voidaan vielä muuttaa vielä toiveidesi mukaisesti.

Oikomisen alettua hoidon etenemistä kontrolloidaan vastaanotolla 1-3 kk:n välein. Kontrollivälit ovat suunniteltavissa yksilöllisesti tilanteesi mukaan.  Normaalisti annamme oikomishoidoille 6kk korotonta maksuaikaa. 250€ on erääntynyt jo skannausvaiheessa. Loput kustannuksen jaamme kolmeen osaan: Ensimmäinen hieman muita suurempi erä erääntyy kun itse hoito alkaa. Seuraava erä erääntyy 3kk hoidon aloittamisesta ja viimeinen 6kk:n kohdalla.

Oikomishoitojemme hintaan kuuluu hoidon jälkeen hampaiden kärkien pienimuotoinen viimeistely esteettisellä muovilla / pienellä tasoittelulla. Isompiin hampaiden pintojen / kärkien muutoksiin tarvitsemme teknikolta tilattavan vahauksen, jonka mukaan viimeistelemme hoidon käyttäen esteettisiä muoveja kerrostustekniikalla tai kuorikoilla. Tästä ja mahdollisesta oikomisen jälkeisestä valkaisusta aiheutuvat ainoat mahdolliset lisäkustannukset. Nämä käydään tarkasti läpi jo ennen hoidon aloittamista hoitosuunnitelman hyväksymiskäynnillä, jotta hoidon aikana/jälkeen sinulle ei tule yllättäviä kuluja

Kaikkien oikomishoitojemme hinta sisältää hoidonjälkeisen retention eli hampaiden lukitsemisen uusille paikoille joko perinteisellä retentiolangalla tai öisin pidettävällä Vivera retentiokalvolla.

Julkaisemme hammaslääkäriasemamme sosiaalisen median tileillä ja galleriassamme jatkuvasti uusia potilastapauksia. Voit käydä siellä  tutustumassa osaamiseemme.

Esteettiseen oikomiseen käytämme tällä hetkellä kolmea erilaista aikuisille tarkoitettua menetelmää:

Uusi kirkas vaihtoehto hammasraudoille!

Invisalign on ohuilla irroitettavilla läpinäkyvillä muovikalvoilla toteutettava oikomismenetelmä, jossa kalvot valmistetaan mittatilaustyönä juuri sinun hampaitasi varten. Vaihdat kalvot kahden viikon välein seuraaviin, jolloin hampaasi siirtyvät vähitellen viikosta viikkoon kohti suunniteltua lopullista asentoa. Hoito on niin huomaamatonta, että ulkopuolisen on hyvin vaikea havaita hampaiden päällä olevia kalvoja, ja kalvoihin tottumisen jälkeen ne vaikuttavat puheeseen hyvin vähän. Kalvoja pidetään suussa n. 20-22h / vrk. Ennen hoidon aloittamista hampaistasi otetaan jäljennökset digitaalisesti Cerec -suukameralla. Kun sopivuus on varmistettu, sinulle tehdään yksityiskohtainen hoitosuunnitelma virtuaalisen kolmiulotteisen ClinCheck®-ohjelman avulla. ClinCheck näyttää siirtymät, joita hampaille suunnitellaan tehtäviksi hoidon aikana. Näin näet jo ennen Invisalign-hoidon aloittamista, miltä hampaidesi odotetaan näyttävän hoidon päätteeksi. Hoitoa myös seurataan säännöllisesti käynneillä 1-3 kk:n välein. Hoidon kesto vaihtelee yksilöllisesti hampaiden asentovirheiden vaikeuden mukaan, mutta on normaalisti 6-10kk.

Kevyemmissä oikomishoidoissa voidaan käyttää Invisalign Lite –hoitoa, jossa käytettävien kalvojen määrä on vähäisempi (maksimissaan 14 kalvoparia). Isommissa hoidoissa käytetään Invisalign Full –menetelmää, jossa kalvojen määrää ei ole rajoitettu. Hoidon hinta ja menetelmän valinta tapahtuu konsultaatiokäynnilla ja yhdessä ClinCheck –ohjelmalla tehdyn hoitosuunnitelman mukaan.

Oikomishoidon hintaan kuuluu hampaiden kärkien pienimuotoinen viimeistely esteettisellä muovilla, isompiin viimeistelyihin tarvitsemme teknikolta tilattavan vahauksen, jonka mukaan viimeistelemme hoidon käyttäen esteettisiä muoveja kerrostustekniikalla. Tästä ja mahdollisesta oikomisen jälkeisestä valkaisusta aiheutuvat ainoat mahdolliset lisäkustannukset. Nämä käydään tarkasti läpi jo ennen hoidon aloittamista, jotta hoidon aikana sinulle ei tule ikäviä yllättäviä kuluja.

Invisalign hoitoa käytämme myös usein ennen varsinaisia kuorikkohoitoja (Laminaatit / kruunut) korjaamaan pieniä hampaiston asentovirheitä. Tämä mahdollistaa oman hammaskudoksen mahdollisimman minimaalisen hiomisen.

Katso video kuinka Invisalign toimii tästä.
Uuden sukupolven hampaanväriset hammasraudat

ClearSmile Brace soveltuu kaikkien hampaiden oikomiseen poskihampaita lukuunottamatta, eli astetta vaativampien hoitojen toteuttamiseen verrattuna Inman Aligneriin. ClearSmile Brace–oikominen muistuttaa perinteistä oikomishoitoa, tapahtuen hampaisiin kiinnitettävien hampaanväristen keraamisten kiinnikkeiden eli brakettien avulla. Kiinnikkeisiin kiinnitetään nikkelititaanista valmistettu hampaanvärinen oikomislanka, jota vaihdetaan hoidon edetessä n. kuukauden välein astetta jäykempään. Kaikki käytettävät materiaalit ovat hampaanvärisiä, erottuen perinteisistä metallinvärisistä oikomiskojeista. Hoitoaika ClearSmile Brace-tekniikalla on yleensä 3-12kk. Hampaiden suoristamisen jälkeen lopputulos on lukittava hampaiden taakse kiinnitettävän ohuen retentiolangan avulla. Hoidon hintaan kuuluu myös hampaiden kärkien pienimuotoinen viimeistely esteettisellä muovilla.

Nopea ja helppo menetelmä etuhampaiden oikomiseen

Inman Aligner on kirkas ja huomaamaton oikomiskoje, joka on suunniteltu aikuisille etuhampaiden nopeaan oikomiseen.  Modernilla Inman Aligner -oikomiskojeella pystytään toteuttamaan neljän keskimmäisen etuhampaan suoristaminen, ja aikaa menee vain murto-osa verrattuna perinteisiin menetelmiin. Inman Aligneria on helppo käyttää eikä kojeen suussa pitäminen rajoita arkea. Hampaiden taka- ja etuosaan asetetaan kirkkaat levyt, jotka liikkuvat jousien voimalla. Levyt painavat hammasriviä suoraksi ja ohjaavat hampaita oikeaan asentoon. Hoito kestää normaalisti 6-18 viikkoa, ja hoitojakson aikana oikomiskojetta säädetään vastaanotolla noin 4-8 viikon välein. Kun hampaat ovat asettuneet toivottuun asentoon, asetetaan hampaiston taakse hyvin huomaamaton retentiolanka pitämään hampaat saavutetussa asennossa. Ahtaita hammasrivistöjä hoidettaessa tila hampaiden suoristamiseen saadaan hiomalla ohuella hiontanauhalla hampaiden väleistä aavistus pois, kuitenkaan vahingoittamatta omia hampaita.Hampaisiin kiinnitetään muutama huomaamaton stoppari hampaanvärisestä muovista, jotka pitävät levyt halutuissa kohdissa. Kojetta on pystyttävä käyttämään n.18-20h / vrk sen tehon takaamiseksi. Hoidon alussa hampaat ovat todennäköisesti hieman arat, ja laite voi hieman vaikuttaa puheeseen, etenkin alussa ennen kuin laitteen käyttämiseen tottuu. Inman Aligneria käytetään myös etuhampaiden suoristamiseen ennen varsinaista proteettista hoitoa, kuten laminaatteja, jolloin omia hampaita joudutaan tällöin muokkaamaan laminaatteja varten mahdollisimman vähän. Hoidon kokonaishintaan kuuluu myös hampaiden kärkien pienimuotoinen viimeistely esteettisellä muovilla. Konsultaatiokäynnin käynnin yhteydessä tehdään aina yksilöllinen kustannusarvio.

Katso Inman Aligner -videolta miten Inman Aligner toimii käytännössä.