Esteettinen hammashoitohammas_sininen_leikattu

Esteettiseksi hammashoidoksi kutsutaan hammashoitoa, jossa ei varsinaisesti ylläpidetä tai korjata hampaiden terveyttä, vaan muutetaan hampaiden ulkoista olemusta silmää miellyttäväksi. Tämä tapahtuu tarpeesta riippuen joko vaalentamalla hampaita, tekemällä kruunuja tai hampaan ulkopinnan peittäviä laminaatteja. Myös oikomishoitoa, jolla ei hoideta varsinaista purentavirhettä, voidaan pitää esteettisenä hoitona.

Valkaisuhoito

Valkaisuhoidoissa hampaiden valkaiseminen tapahtuu käyttämällä valkaisevaa geeliä joko vastaanotolla tai kotona yksilöllisesti valmistettujen valkaisulusikoiden avulla. Valkaisuhoidon tuloksen parantamiseksi on suun hyvä olla puhdas ja terve. Ennen valkaisua kannattaa aina keskustella asiasta oman hammaslääkärin kanssa. Suosittelemme ennen hampaiden valkaisua poistattamaan suuhygienistin tai hammaslääkärin vastaanotolla mahdolliset hammaskivet, sillä valkaisuaine ei pääse vaikuttamaan hammaskiven tai plakin läpi.

Vastaanotollamme valkaisu toteutetaan Opalescence-valkaisuaineella, mikä on hellävarainen ja turvallinen tapa valkaista hampaat. Vastaanotolla tehtäviin valkaisuihin tulee varata 1,5 tunnin aika suuhygienistille.

Kotona käytettävä aine on hieman miedompaa ja valkaisee siksi hitaammin. Kotikäyttöä varten otetaan ensin hampaista jäljennökset, joiden mukaan hammaslaboratoriossamme valmistetaan yksilölliset valkaisulusikat. Toivotusta vaaleusasteesta riippuen valkaisulusikoilla vaalentamista jatketaan yleensä noin 1-3 viikkoa. Samoja lusikoita voidaan käyttää toistamiseen. Muista noudattaa aina saamiasi valkaisuohjeita.

Valkaisuhoidon lopputulosta voidaan ylläpitää valkaisevalla hammastahnalla. Vastaanotollamme on myynnissä Opalescencen valkaisevaa hammastahnaa.

Valkaisua ei suositella raskaana oleville tai imettäville.

Laminaatitcerec-kuvantamislaite_400x

Laminaatit ovat hampaan ulkopinnalle posliinista valmistettuja kuoria, jotka kiinnitetään paikalleen yleensä muovisementillä. Niitä valmistetaan yleisimmin etuhampaisiin ja kulmahampaisiin. Laminaateilla korjataan hampaan väriä ja muotoa. Myös tummunut tai rikkoontunut nastahampaan pinta void
aan korjata laminaatilla. Kiinnityksen varmistamiseksi ja hampaan luonnollisen paksuuden säilyttämiseksi hampaan pintaa joudutaan yleensä hiomaan. Laminaatit tuntuvat kuin omilta hampailta ja väri niissä pysyy muuttumattomana.

Hoito aloitetaan aina ensin konsultaatiokäynnillä, jossa keskustellaan asiakkaan toiveista ja jos hoito on mahdollista aloittaa, otetaan jo ensimmäisellä kerralla hampaista alkumallit. Suunnittelemme aina laminaatit yhteistyössä hammasteknikkomme kanssa, jotta lopputulos on luonnollisen kaunis.

Kokokruunut

Myös kokokruunun valmistaminen voi olla esteettistä hoitoa. Tällöin hampaan kaikki pinnat joudutaan kauttaaltaan hiomaan. Kruunu valmistetaan posliinista ja voidaan tehdä paremman purentakestävyyden vuoksi laminaattia taaemmaksi hammaskaaressa. Kruunun kiinnittäminen hampaaseen tapahtuu samoin sementillä.

Huom!  Pystymme huippunykyaikaisella Cerec-laitteistollamme valmistamaan keraamiset kruunut ja paikat valmiiksi saman käyntikerran aikana. Lue lisää

Kuvassa oikealla Cerec-kuvantamislaite, jolla otetaan tarkat 3D-kuvat hampaistosta ja ne siirtyvät suoraan tietokoneelle, jolla esimerkiksi keraamiset kruunut suunnitellaan.