Tiia Ahonen yllättyi, että täydellisen hymyn saavuttaminen onnistui puolessa vuodessa opiskelijabudjetilla

Tiia Ahonen, 23, oli miettinyt hampaidensa oikomista jo lapsesta saakka. Pelkkä hammasrivistön ahtaus ei riittänyt oikomisen perusteeksi julkisessa terveydenhuollossa, mutta häntä itseään epätasaisuus häiritsi.

”Valokuvia katsellessa kiinnitin aina huomion etuhampaideni epätasaisuuteen. Ja koitin aina hymyillä suu kiinni.”

Viime talvena Tiia toteutti haaveensa oikomishoidosta Ebeling Hammaslääkäreillä. Toukokuussa hän kävi konsultaatiossa, jossa hammaslääkäri Petteri Viljakainen arvioi oikomishoidon hinnaksi kolme tuhatta euroa ja tarvittavaksi ajaksi puoli vuotta.

”Vertailin hintaa muihin hammaslääkäreihin ja totesin sen tosi kilpailukykyiseksi, varsinkin kun sen sai maksaa osissa. Kolme tonnia mahtuu kyllä työssäkäyvän opiskelijan budjettiin.”

Alkukesästä Tiian hampaista otettiin jäljennös, ja 3D-mallista hän näki, miltä lopputulos näyttäisi. Hoito aloitettiin. Elokuussa hän sai oikomiskojeen suuhunsa. Koje muistuttaa perinteisiä “rautoja”, mutta hampaiden värisenä on paljon huomaamattomampi.

”Ehkä puolet ystävistäni huomasi, että suussani on jotain. Poikaystävääkään oikomiskoje ei häirinnyt, vaikka hänen mielestään koko oikomisjuttu olikin vähän tyttöjen höpötyksiä, Tiia hymyilee.”

Hän tottui kojeeseen parissa päivässä.

”Hampaita vähän kiristi, mutta odotin pahempaa. Särkylääkkeisiin ei tarvinnut turvautua missään vaiheessa.”

Kuukauden välein Tiia kävi tarkastuksessa, jossa kojetta säädettiin. Hammaslääkäriin menosta tuli miellyttävä velvollisuus.

”Ebelingille oli aina kiva mennä. Henkilökunta on supermukavaa ja Petterin kanssa oli hauska seurata hoidon etenemistä. Hän kertoi koko ajan, mitä tapahtuu, ja kuvista pystyin itsekin seuraamaan, miten hampaiden asennot muuttuivat hoidon aikana.”

Helmikuussa oikomiskoje irrotettiin, ja Petteri viimeisteli lopputuloksen virheettömäksi esteettisellä muovilla. Nyt kuluneet etuhampaiden kärjetkin ovat täydelliset. Lopputulos oli Tiian mukaan ehdottomasti rahan ja vaivan arvoinen.

”Aluksi sitä vain peilasi uusia hampaitaan kaikilta heijastavilta pinnoilta, hän nauraa. Vaikka poikaystäväni mielestä oikominen ei ollutkaan välttämätöntä, hänkin oli ällistynyt lopputuloksesta, että ‘tuliko niistä noin hienot’!”

Myös Tiian ystävät ovat kehuneet kaunista lopputulosta. Erityisen tyytyväinen hän on siihen, että hinta- ja aika-arvio pitivät paikkansa. Lisäkuluja ei tullut, eikä opiskelijan tarvinnut luopua mistään oikomishoidon takia.

”Olisi ne rahat tullut johonkin kulutettua, vaikka ostoksiin. Mutta hampaat kestävät koko loppuelämän. Mielestäni lopputulos on paljon arvokkaampi kuin siihen käyttämäni raha.”

 

Lisää tyytyväisiä asiakkaitamme


 • Tyttäreni suositteli minulle Sakarin vastaanottoa kuultuaan, että suunnittelin hammaslääkäriin menoa. Hänkin on Sakarin asiakas.

  Tässä iässä vanhat amalgaami- ja muovipaikat alkavat yhä useammin vaatia toimenpiteitä. Hampaiden hoidattaminen ei aina tunnu kovin mieluisalta ajatukselta ja siksi se tahtoo siirtyä.

  Kävin ensin tarkistuttamassa hampaat ja siinä yhteydessä tuli esille, että minulla olisi lähiaikoina tarvetta uusia kolme hammasta kruunuilla. Keskustelin Sakarin kanssa ja hän esitteli eri vaihtoehdot ja kertoi niiden vaatimat toimenpiteet ja kustannukset.

  Päädyin siihen, että haluan hampaat kerralla kuntoon. Homma hoitui noin neljässä tunnissa jopa edullisemmin kuin jos kruunut olisi tehty yksi kerrallaan. Näin vältyin ylimääräisiltä käynneiltä ja säästin myös aikaa.

  Puudutukset, vanhojen paikkojen poraukset ja uusien kruunujen suunnittelu, valmistus ja kiinnitykset tehtiin samalla kertaa. Minusta oli mielenkiintoista seurata kruunujen suunnittelua ja valmistusta, koska Sakari näytti ja selitti minulle, mitä milloinkin tehdään.

  Hammaslääkärikokemus oli jopa miellyttävä, eikä tuottanut jälkeenpäinkään mitään vaivoja.

  Tunsin, että minua arvostettiin, minusta huolehdittiin yksilöllisesti ja sain tarpeeksi tietoa.

  Minun mielestäni Sakari on rauhallinen ja varma lääkäri, jonka käsiin voi luottavaisesti kallisarvoisen hammaskalustonsa uskoa. Hän ei hämmenny yllättävissäkään tilanteissa.

  Aion käydä jatkossakin hänen vastaanotollaan. Suosittelen häntä lämpimästi niin tutuille kuin tuntemattomillekin!

  –Merja 59v, Helsinki

 • Ystäväni suositteli minulle Ebeling hammaslääkäreitä, kun valittelin hänelle kipua viisaudenhampaassani ja tarpeesta päästä hoidattamaan se.

  Minulta on entuudestaan poistettu kaksi viisaudenhammasta ja molemmilla kerroilla toimenpiteet ovat olleet hyvin epämukavia ja kivuliaita. Tästä syystä ajatus mennä poistamaan viisaudenhammas tuntui hyvin epämiellyttävältä.

  Otin yhteyttä Ebeling hammaslääkäreihin ja sain ajan jo heti samalle päivälle. Illalla tullessani Ruoholahteen, en osannut juuri odottaa muuta kuin taas yhtä epämiellyttävää kokemusta. Yrityksen modernit ja tyylikkäät tilat, sekä loistava asiakaspalvelu loivat heti paremman fiiliksen tulevaa koitosta varten.

  Erkki otti minut vastaan ja selitti toimenpiteen vaiheet minulle tarkasti. Lopuksi hän sanoin rennonoloisesti että: ”Tämän pitäisi olla 5 minuutin juttu”. Toimenpide alkoi röntgen-kuvauksella ja hampaan puudutuksella. Puudutuksen alettua vaikuttaa Erkki alkoi ottamaan hammasta irti ja ennen kuin huomasinkaan se oli irti! En tuntenut mitään kipua ja luvattu 5 minuutin poistoaika rikkoutui heittämällä.

  Lähtiessäni pois Erkki antoi jatko-ohjeet hampaanhoidolle. Kävellessäni autolleni mietin kuinka epämiellyttävästä kokemuksesta muotoutui miellyttävä kokemus. Olen aina sanonut että hyvästä palvelusta on mukava maksaa ja mielestäni tämä lause kuvaa hyvin käyntiäni Ebeling hammaslääkäreillä.

  Erkki oli mielestäni ammattitaitoinen ja rento hammaslääkäri, joka osasi luoda välittömästi rennon ilmapiirin ja rikkoa turhan jännityksen ilmasta. Aion ehdottomasti käydä jatkossakin hänen vastaanotollaan ja voinkin lämpimästi suositella hänen palveluitaan!

  –Mika 25v

 • Haluaisin kiittää todella hyvästä palvelusta. Olen joutunut tämän syksyn aikana käymään useamman kerran hammaslääkärissä, mutta kaikki on sujunut todella hyvin.

  Palvelu on ollut todella ammattitaitoista ja ystävällistä. Hammaslääkärikammo on lieventynyt huomattavasti, kiitos siitä teille.

  Ehdottomasti tulen jatkossakin käyttämään teidän palveluitanne. Nyt löytyi hyvä hammaslääkäri, jota voin mielelläni suositella muillekin.

  Kiitos paljon!

  –Elina

 • Olen usein kulkenut Ebeling Hammaslääkäreiden vastaanoton ohi bussilla, koska asun Lauttasaaressa. Yhtenä työpäivänä minulta lohkesi etuhammas ja halusin hoidattaa sen kuntoon mahdollisimman pian jo pelkästään esteettisistä syistä. Silloin muistin Ebeling Hammaslääkäreiden olemassaolon ja varasin heidän nettisivuiltaan ajan hammaslääkäri Petteri Viljakaiselle.

  Petteri vaikutti jo heti alkukättelyn aikana rennolta ja mukavalta hammaslääkäriltä. Lohkeaman korjaus oli kivuton sekä helppo toimenpide ja samalla ehdimme juttelemaan hänen kanssaan oikomishoidosta, joka olisi mahdollista toteuttaa nopeallakin aikataululla. Petteri näytti myös oikomishoidon tuloksia ennen ja jälkeen -kuvilla. Olin jo kauan miettinyt oikomishoitoa etuhampaisiini ja nyt sain siihen viimeisen sysäyksen. Varasin Petterille jatkoajan oikomiskojeen mallien tekoa varten. 

  Vastaanotolla oli miellyttävä käydä ja ilmapiiri vaikutti rennolta, mutta kuitenkin ammattitaitoiselta. Suosittelen!

  –Virpi 34v

Lisää asiakaskertomuksia löydät Facebook-sivuiltamme Arvostelut-kohdasta!